-
Wysokiej jakości masa cukrowa dla cukierników i hobbystów.Nasz fondant jest dostępny w następujących kolorach (patrz wybór smaku):czerwony, różowy, ciemnoróżowy, brązowy, fioletowy, czarny,zielony, niebieski, pastelowy błękit, pastelowa zieleń, żółty, biały jak również jako miks kolorowy i miks pastelowy.
-
Ten premium fondant daje się dzięki swojej miękkiej konsystencji bardzo cienko rozwałkować bez rozrywania.Nasz fondant pakowany jest próżniowo lub w wiaderka.
-
Idealne do naciągania i modelowania tortów, babeczek i figurek.Idealnie nadaje się na różne okazje, takie jak urodziny chrzest, bierzmowanie.
-
Fondant dekoracyjny ze względu na swoją prostotę nadaje się również dla początkujących.Masę cukrową można tak samo łatwo, jak plastelinę poddać obróbce i bez zagięć położyć na torcie.
-
Z fondant jest bardzo elastyczny i nie pozostawia klejących resztek.Fondant nie jest przesadnie słodki w smaku i daje się przy użyciu barwnika spożywczego indywidualnie zabarwić.
Opis produktu
Czarujące kreacje tortowe stają się proste.Dzięki naszemu fondantowi firmy Cake Company każdy może zostać hobbistycznym cukiernikiem w kuchni, zarówno początkujący jak również profesjonalista.Prostota naszego fondantu umożliwia błyskawiczne tworzenie wymarzonych tortów za pomocą masy cukrowej.
Szybko zauważysz, że je przy odrobinie rutyny zadziwisz swoje dzieci, przyjaciół i znajomych swoimi „tortowymi” dziełami sztuki.
Nasza fondant daje się dzięki swojej elastycznej konsystencji łatwo rozwałkować i perfekcyjnie uformować.Wyczaruj tort księżniczki lub wielopoziomowe ciasto z delikatnymi różyczkami.
-
--
Jaka ilość fondantu jest potrzebna na tort?
Na Tort o średnicy 26 cm i wysokości ok.8-10 cm należy użyć ok.750 g a na tort o średnicy ok.20-24 cm o tej samej wysokości potrzebujesz już tylko 500 g.
Wskazówki dotyczące optymalnego stosowania:
Fondant najłatwiej modeluje się w temperaturze pokojowej.
Figurki i kwiaty najlepiej zamocować za pomocą specjalnego kleju spożywczego.
Podczas wałkowania nie należy używać cukru pudru.Cukier puder zawiera drobne kryształki, które później są widoczne na torcie.-
Należy chronić fondant przed wilgocią i wysoką temperaturą, aby pozostał długo świeży.
Cechy jakościowe:
- Super cienki fondant.
- Elastyczna konsystencja, idealna do obróbki.
- Nie rwie się, daje się położyć na torcie bez zagnieceń.
- Dla początkujących i profesjonalistów.
Produktbeschreibung
Leichte Süße
Cake Company Fondant do dekorowania ciast i tortów glazura cukrowa premium idealnie nadaje się do modelowania figurek cieniutki fondant w wielu kolorach do pieczenia opakowania 1 i 5 kg B01AAJ6NVA